Dances with Wolves (1990)

Fitues i 7 çmimeve Oskar, bazuar në romanin e Michael Blake. Togeri i ushtrisë Amerikane John J. Dunbar miqësohet më fisin e Indianëve Sioux dhe përvetëson kulturën e tyre, në perëndimin amerikan, pas Luftës Civile.

Koha: 181 min